USB-C i samtal

Jag och min flickvän har varit tillsammans i nästan ett år nu. Det är härligt och stundtals fantastiskt. Vi har mycket gemensamt och vi tycker mycket om varandra och bla bla. Ja, ni förstår, allt sånt där klaffar väldigt bra. Sedan har vi det där med middagarna ihop med hennes vänner. Jag tycker även om vännerna och jag gillar verkligen vännernas respektive. De är också väldigt trevliga. Problemet är bara att vi inte riktigt kan föra diskussioner när våra sambos inte är med. Jag ska dra ett exempel:

Senaste middagen pratade jag och en kille jag knappt känner om USB-C. Om vad för något, tänker nu några av er. Ja, jag skulle sagt detsamma. Det var han som började babbla om USB-C, ja vad det nu var för något. ”USB-C säger du. Vad är det nu igen?” frågade jag och kopplade på min allra mest intresserade och charmiga röst. Han berättade: 

”Jo men USB-C är liksom kräm de la kräm om man snackar laddsladdar kan man säga. Du vet, när usb kom så slogs ju allting liksom omkull. Plötsligt skulle alla datorer och devices ha ingångar för det. Så ser det ju liksom inte ut längre, eller hur? Det är där USB-C kommer in i bilden.”

Jag nickade, säkerligen med gapande mun, och lät honom sedan fortsätta:

”USB-C är det nya nu. Alla maskiner, allting, har USB-C. Ja, i alla fall de som är riktigt bra. Det är det som är så jävla intressant. Det har liksom gått och blivit något som gått utanför varumärkena. Du vet, de brukar ju köra sladdar och skit som inte passar i varandras maskiner. Inte den här gången, baby. Nej, nej, USB-C passar verkligen överallt. Och det mest intressanta med detta är…”

Jag kan inte berätta vad han ansåg vara det mest intressanta med USB-C. Mina öron tog slut. Jag kan bara ta in en viss mängd information på en dag och kvoten var fylld. Jag ägnade ungefär 20 minuter till åt att nicka innan jag kom på en ursäkt att lämna bordet.

Jag vill avsluta med att säga att jag verkligen tycker att killen med intresset för USB-C är trevlig. Han är kanon, verkligen. Vi har haft flera fina stunder ihop tidigare, men detta var ingen som gick till historien. I alla fall inte om ni ber mig skriva historien. Förstår ni vad jag menar?

Har ni varit med om liknande situationer? Kanske inte om USB-C just, men om något annat. Jag vill gärna höra era berättelser!