Kontrastmarkering av olika slag

Låt mig återigen betona skillnaderna mellan mig och min syster. De skillnader som jag lite skämtsamt kommit att kalla för kontrastmarkeringar. Är det inte fantastiskt roligt? Jag tycker det i alla fall.

Hur som helst. Ni är många som frågat om de kontrasmarkeringar som jag nämnt tidigare. Ni är också många som önskat få höra mer om de jag inte ännu har talat om. Detta ska alltså ske idag. Precis som förra gången kommer jag presentera en kontrastmarkering i taget. Ni får sedan ta ställning till huruvida ni tycker att skillnaden är värd att tituleras så. Detta överlåter jag till kommentarerna till inlägget.

Låt oss börja med vaccinsaken. Jag tycker att vaccin är bland det bästa som mänskligheten kommit på. Min syster delar inte denna inställning. Detta måste väl ändå kunna klassas som en kontrastmarkering om något? Hon vägrar vaccin. Inte nog med det, hon vägrar också vaccin till sina barn. ”Men inte alla?” tänker vissa av er säkert. Jo, precis vartenda ett. Denna kontrastmarkering har flera gånger utmanat vår relation. Vi försöker förbise den och tala om andra saker men det är svårt. Särskilt i tider då vaccin är på mångas läppar.

Nästa kontrastmarkering. Vi håller på två fundamentalt olika fotbollslag. Eller ja, två väldigt rivaliserande fotbollslag i alla fall. Jag håller på AIK och hon på Djurgården. Denna kontrastmarkering är enklare att förbise. Det är trots allt inte vårt fel att vi valde sida med de lag som våra föräldrar höll på. Jag gick på mammas spår, gnagare som hon är. Min syster gick på pappas spår. Detta är en kontrastmarkering inte bara mellan oss utan mellan hela familjen. Vi får det dock att fungera bra!

Vi rör oss vidare mot matvärlden. Jag är, som ni alla vet, vegetarian. Min syster går på en diet som går ut på att hon i stort sett bara äter kött. Detta är väl ändå en kontrastmarkering? Frågan ska inte ens behöva ställas men jag vill ändå höra vad ni har att säga om saken. Är det någon av er som är i en relation där man äter olika på detta viset? Jag har länge varit nyfiken på det och undrar om någon kan berätta lite om denna, enligt mig, enorma kontrastmarkering.

Nu måste jag röra mig vidare. Faktum är att jag ska träffa just min storasyster för lunch. Vi får se om vi har någon mer kontrastmarkering när jag kommer tillbaka senare i eftermiddag.

Det återstår att se.