Intresse för fälgar

Det är fint att se att min son redan visar prov på ganska gediget bilintresse. Jag ska tillägga att han bara är tre år gammal. Därför är det värt att hylla extra starkt, om ni frågar mig. Idag ska jag berätta om en händelse som uppstod för ett par dagar sedan på vår uppfart. Det kommer att handla om min treåring, om bilen och om dess fälgar.

”Vad är det?” sa han med sin fortsatt något anstränga betoning. Jag har lärt mig vad mumlet betyder och därför svarar jag ofta snabbt. Nu pekade han på bilen. Mer exakt så pekade han faktiskt på fälgarna. Det var det han ville veta. Han hade redan ett potentiellt intresse för fälgar.

Varför är det så viktigt då? Så tänker säkerligen vissa av er. Då har ni inte läst min blogg under särskilt lång tid, kan jag tänka. Jag är nämligen ett riktigt proffs på fälgar. Det är en stark passion för mig och har så varit under lång tid. Jag klandrar inte min son för att han pekade på vår bils fälgar. De är potentiellt de finaste fälgarna jag någonsin haft i mitt liv. Det vill inte säga lite.

Jag svarade vad det var för något han pekade på och satte mig på huk bredvid honom. Han försökte upprepa ordet Fälgar och det tyckte jag var väldigt gulligt. Han stapplade fram till hjulet och började pilla på det. I vanliga fall hade jag nog sett till att han höll fingarna borta. Jag menar, det är ju ofta ganska kladdigt och smutsigt vid fälgar. Just den här dagen var det dock OK. Jag hade tvättat bilen noggrant i vartenda skrymsle dagen innan. Han fick undersöka fälgarna bäst han ville.

Jag gick tillbaka till rabatten som jag var mitt uppe i vattning av. Från andra sidan bilen, där sonen fortsatt ägnade sig åt inspektion av bilen hörde jag: ”Fälgar!” och det gjorde mig varm i hjärtat. Det var som sagt fint att se ett potentiellt bilintresse växa fram. Och inte nog med det. Kanske till och med att mitt gedigna intresse för fälgar har gått i arv.

Man kan i alla fall få hoppas. Eller hur?