En eller två asfalt i Stockholm?

Majoriteten av alla som läser denna rubrik reagerar säkerligen på att frågan är felställd. Eller ja, felställd kanske inte är rätt ord att använda. Den är ju bara.. fel, eller hur? Detta är dock ingenting som huvudpersonerna i den här berättelsen reagerade på. De tänker inte riktigt som du eller som jag, vare sig om asfalt i Stockholm eller andra saker. Och det finns ju en hel del saker att tänka på – inte sant?

Med detta sagt. Låt mig introducera Fred och Connie. Deras samtal i tisdags började just såhär:

  • Hur många asfalt finns det i Stockholm? Frågade Fred och tittade över på sin livspartner som han kände i över 1 år om bara 4 månader.

Man skulle kunna tänka sig att många, särskilt livskamrater, hade svarat något i stil med: Vad sjutton menar du med hur många asfalt i Stockholm? Så kan man inte säga. Nu ska jag lära dig ett och annat om grammatik, och kanske.. frågeställningar i största allmänhet.

Så svarade inte Connie om asfalt i Stockholm, och vet ni varför? För att hon och Fred är samma skrot och samma korn och därför är en helt jävla fenomenal match. Connie lutade huvudet långsamt åt Freds håll, spärrade upp ögonen i takt med vridandet. Även munnen öppnades i samma takt. När hakan var så nära marken som den bara kunde svarade hon på frågan om asfalten i Stockholm:

  • Vilken otroligt bra fråga, Fred. Hur många asfalt finns det egentligen i Stockholm? Det måste vara hur många som helst, eller hur?!

Fred svarade på hennes entusiasm med samma mynt.

  • Ja, precis hur många asfalt som helst finns det ju i Stockholm såklart.

Han pekade hastigt på gatan bredvid dem där de gick längs Norrmälarstrand. Connie tvingades stanna lika snabbt för att inte gå rakt in i hans arm. ”Där är en asfalt i Stockholm!” fick han ur sig och hon höll med. Sedan när de hade gått ca 10 meter längre fram skedde samma sak.

  • Där är en till! Sa han och fick bifall
  • Ja, en till asfalt i Stockholm. De är hur många som helst!

Sådär fortsatte det sedan ända ut till Djurgården. Deras smarta klockor visade att det var deras längsta promenad i livet när de kom hem.