Polopoly

En riktigt bra CMS

Andra webbpubliceringsverktyg

Har du någon gång tänkt på att bygga din egen hemsida eller vill du kanske starta din alldeles egna blogg? Det är inte så svårt som många tror att få upp en riktigt snygg sida eller blogg med alla de funktioner som de mest proffsiga sidorna har. Med dagens smidiga och intuitiva webbpubliceringsverktyg behöver du nästan inte kunna någonting om hur själva tekniken fungerar. Dessa webbpubliceringsverktyg är helt enkelt gjorda för att du ska kunna skriva, designa och publicera precis som du vill. Här tar vi en titt på det mest populära av verktygen.

Webbpubliceringsverktyg låter dig bli ett proffs

Webbpubliceringsverktyg från WordPress

WordPress är en riktig klassiker som har varit med sedan starten på 2000-talet. Denna smidiga tjänst, som är helt gratis, började som en ren publiceringstjänst anpassat för bloggar och rena dokument med text. Med tiden såg man att marknaden hade ett behov av ett avancerat men ändå användarvänligt webbpubliceringsverktyg. Teknikutvecklingen gjorde det också möjligt att bygga ett CMS med låg inlärningströskel. Visionen var att kunna leverera bra och snygga lösningar till den som enkelt ville få sitt innehåll publicerat, oavsett kompetens eller tidigare erfarenheter.

Idag är just WordPress världens mest använda webbpubliceringsverktyg. Det är relativt enkelt att förstå varför. Låt oss ta en titt på funktionerna som kommer med gratisversionen – och som kan tas in och användas av en komplett nybörjare. Text kan skrivas och flyttas precis som man vill över sin sajt och på dess olika sidor. Lika enkelt är det att jobba med bilder, filmer och plug-ins som YouTube och andra kanaler. Länkar, struktur och utseende gör allting enkelt att följa samt att hålla reda på medan man jobbar.

Vad kan du göra med detta verktyg?

Möjligheterna är näst intill oändliga när det kommer till vad man kan åstadkomma och bygga med ett webbpubliceringsverktyg som WordPress. Faktum är att själva bloggen eller sidan som man bygger bara är första steget av många i ett projekt. Möjligheterna att länka sin sida till flera andra verktyg och portaler gör att detta verktyg är som spindeln i nätet, med en rad olika smarta funktioner kring sig. Vi tar en snabb titt på vilka ytterligare funktioner som WordPress är kompatibelt med.

När du är klar med din hemsida, blogg, eller vad du nu har byggt med ditt webbpubliceringsverktyg, har du många val att göra för hur du ska optimera den på ett sätt som gör att du driver trafik, får besökare, tar emot kunder eller vad nu syftet med ditt projekt är. På detta sätt är ett verktyg som WordPress näst intill unikt eftersom du kan synka det med SEO-verktyg eller lägga på tjänster som Shopify för att snabbt ha en butik live.

Välj ett bra verktyg

Som vi ser är ett riktigt bra webbpubliceringsverktyg till stor hjälp i ditt löpande arbete med att få en stark närvaro online. Det är viktigt att du väljer ett bra sådant till en början eftersom många av funktionerna som du vill koppla på senare ibland har utformats för just det verktyget. Därför kan det löna sig att planera i förväg vilka funktioner – som till exempel webbshop eller galleri – du vill ha framöver, för att försäkra dig om att verktyget stödjer dessa lösningar.